Кюстендилски автори участваха в поетичен форум във Враца

Снимка: Infomreja.bg

От Кюстендил присъстваха Радосвета Златева и Светла Радкова

В град Враца, както го наричат града на Ботев, бяха поканени кюстендилски автори на интересен поетичен форум. Имаше автори от цялата страна, както и от чужбина - от Република Сърбия и Република Северна Македония.

В историческия музей на града, сред красивите картини на врачанските художници, се лееха песни и китарен звън, както и вълшебни, красиви слова.

Бяха представени авторите, участници в Деветия алманах „Под лъчите на слънцето” на Конфедерацията на българските писатели.

Организатор на този форум беше Валентина Панова - редактор и съставител на сборника, който съдържа 120 автори от България и чужбина, която наскоро беше получила награда от Канада.

Учители, поети и музиканти от Горна Оряховица и Лясковец откриха тържеството с вълнуващи песни, съпроводени с музикален инструмент китара. Поименно бяха извиквани присъстващите автори, които се представиха с по две стихотворения.

В сборника присъстват двама автори от Югозападна България, а именно Радосвета Златева от Кюстендил и Елена Божкова, родена  в с. Ресилово, Дупнишко.

Колоритният автор на няколко книги и хуморист, известният т. н. Дедо Скръц, /Цветан Дочев/, облечен в национална носия, не пропусна и този път да разсмее публиката.

Всички присъстващи се насладиха на изящната реч, привлякла толкова хора от цялата страна и чужбина, събрали в себе си голяма доза светлина, човешки добродетели, мъдрост, любов и топлина, които ценности предават чрез своето творчество хиляди читатели.

От Кюстендил присъстваха Радосвета Златева и Светла Радкова. Вълнуващото тържество завърши с благодарствени слова, цветя, почерпка и отново с мелодични песни, съчетани с изпълнения на китара.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK