Кюстендилки взеха участие в Международния фестивал - Гимнастика за всички "Ана Полято" в Гърция

Снимки: Ани Кръстева

От 30 юни до 4 юли в гръцкия остров Кефалония се проведе 28-мия международен фестивал Гимнастика за всички, който отскоро носи името Ана Полято - олимпийска сребърна медалистка по художествена гимнастика от Сидни. Във фестивала взеха участие 6 страни с различни програми от танцов и гимнастически жанр. Участниците бяха на възраст от 5 до 84 годишни. В рамките на фестивала всички отбори пътуват между островните градчета с ферибот или автобуси и правят представяне на откритите сцени.

"Това е идеята на фестивала, да събере хората, които обичат танца и гимнастиката от всякакъв тип. Да ги съберем тук в слънчева Кефалония, за да прекараме пет невероятни дни с много настроение, запознанства и полезни контакти. Традиция стана вашият град да взема участие в нашия фестивал. Виждате, че на табелата изписахме първо името на Кюстендил и отдолу България. Вие сте марка, вие имате невероятни треньори и качествени деца. Благодарим ви, че продължавате тази традиция, че от години наред идвате при нас и представяте не само страната си, но и школата ви и града ви. С Божана, моята съпруга и треньор по гимнастика на острова, която често е идвала в града ви като състезател по худудожествена гимнастика, изпращаме целувки и поздрави на всичките ни познати и приятели в Кюстендил. Обичаме ви и ви чакаме на следващия фестивал", сподели Ставрос Басхиарди - директор на фестивала.

Кюстендилската група бе водена от Иво Кръстев, международния съдия по батут, който е създал школа по батут в Кефалония. Треньор на гимнастичките от Велбъжд Кюстендил бе младата надежда Елена Близнакова, студентка в НСА.

Кюстендилки участваха с пет танца - три общи и две индивидуални изпълнения на Ваяна Скарлева и Гергана Котларска. Грациите ни предизвикаха фурор с перфектните си изпълнения, артистичност, стил и чар. Момичетата представиха по достоен начин школата по художествена гимнастика в града ни.

"Догодина пак сме тук. Харесва ни атмосферата, новите приятели, плажа. Всеки ден от фестивала започваше и завършваше с общ танц. Страхотно е да гледаш как близо 500 човека танцуват и се забавляват заедно. В тези няколко дни забравихме за всичко лошо и за проблемите, които ни заливат от новините. Светът става друг за нас по време на фестивала, трудно е да се обясни", споделят момичетата.

Следващият фестивал ще се проведе в края на юни и началото на юли 2017. Организаторите са убедени, че кюстендилци отново ще изпъкнат с нови идеи и качества, а табелата на отбора с надпис "Кюстендил България" няма да бъде сменена в годините напред, тя вече е запазена марка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK