Кюстендилката Вая Драганова зае престижното 4-о място на турнир по художествена гимнастика

Снимка: БФХГ

Златото грабна рускинята Анастасия Симакова

Завърши надпреварата за многобоя на международния турнир по художествена гимнастика за жени, който бе съпътстващ Гран При турнира в Москва. България бе представена от кюстендилката Вая Драганова, която от три години тренира и се състезава за "Левски".

Вая се нареди на 4-о място в крайното класиране за многобоя, съобщава официалната страница на Българска федерация художествена гимнастика. В първия ден националката получи оценка от 20.350 на обръч и 19.400 на топка, а във втория за играта си с бухалки получи оценка от 19.000 т и 18.150 за изпълнението си с лента. Така със сбор от 76.900 Вая зае четвъртото място в крайното подреждане.

Преди нея са Анастасия Симакова от Русия, която грабна златото. Среброто спечели Алина Горнаско от Беларус, а трета се класира Сабина Ташкенбаева от Узбекистан.

"Това е един много добър старт на състезателната година за Вая Драганова. Тя показа напредък във всички аспекти - и в работа с тяло, и с уред и й трябва просто още време да изчисти композициите като изпълнение и да играе без грешка и с настроение.

На това състезание Вая се показа като многобоец и успя да си изиграе и 4-те композиции добре и без груби грешки, а все пак това е първото голямо състезание за годината и всичко сега започва! Поздравления за главния мениджър на национален отбор жени - Бранимира Маркова и за личния треньор на Вая - Марияна Памукова", обобщава представянето на Вая - Юлиана Кесарова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK