Кюстендилецът Николай Банчев е финалист от националното състезание IT Знайко+

Снимки: ПГИМ - Кюстендил

Проектът му „Съкровището“ е класиран на първо място в категория „Програмист“

За втора поредна година Николай Банчев, ученик от 8-и „а“ клас на ПГИМ „Йордан Захариев“ - Кюстендил, е финалист в националния кръг на състезанието по информационни технологии и програмиране IT Знайко+.

Проектът му „Съкровището“ е класиран на първо място в категория „Програмист“ и е получил максималния брой точки. Журито оценява проектите по 6 критерия - Структура на крайния продукт, Композиция и дизайн, Завършеност, Техническа сложност, Цялостно въздействие и Оригиналност.

Идея на проекта:

„Съкровището“ е четвърти епизод от серия кратки анимирани филмчета, посветени на историята и забележителностите на град Кюстендил. Идеята за поредицата се заражда по време на миналогодишното издание на състезанието IT Знайко+. Главните герои Бохо и Знайко са на гости на техния приятел Ники и заедно с него разкриват вълнуващи тайни от историята на родния му град.

В настоящия епизод тримата отиват на гости при бабата на Ники на село. Там се впускат в поредното си приключение и откриват скрито съкровище в мазето на къщата. Сандъкът обаче не е пълен с жълтици, а с традиционните за кюстендилско народни носии. Какви истории разказват традиционните дрехи от кюстендилския край ще разберете, ако гледате филмчето!

Състезанието:

Състезанието „IT Знайко“ се организира от СНЦ „Образование и технологии“ под егидата на Майкрософт България. То се провежда всяка година в три кръга. Участие взимат ученици до 9. клас от цялата страна.

Поредицата „Приключенията на Ники и приятели“:

Успехите с първите филмчета дават увереност на Николай в неговите способности и талант. Огромната подкрепа и положителни отзиви на публиката го мотивират да продължи да създава нови. Така, съвсем естествено, се появява и идеята те да бъдат обединени в поредица – „Приключенията на Ники и приятели“. Тя вече има и свой YouTube канал, където могат да видят всички епизоди, създадени досега: https://www.youtube.com/channel/UCwjRTtVIsrBA3FEcl7RUz7g

Преди дни поредицата беше наградена със специално отличие и в общинския конкурс за детско творчество „Кюстендил – това е моят град” 2022.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK