Кюстендилец с 33 присъди влиза отново зад решетките, задигнал маратонки

Снимка: Infomreja.bg

Определението на съда подлежи на обжалване

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Б. Н., на 42 години, от гр. Кюстендил. Той е привлечен като обвиняем за кражба на чужди движими вещи, в условията на опасен рецидив. Осъждан е и за други престъпления против собствеността.

Районна прокуратура е привлякла Б. Н. като обвиняем, за това че на 03.01.2024 г., от стълбищна площадка на блок в кв. „Герена“ на гр. Кюстендил, е отнел чужди движими вещи – чифт маратонки от владението на собственика им, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата представлява опасен рецидив, съобщават от пресцентъра на съда.

Районен съд - Кюстендил уважи искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“. Видно от събраните на досъдебното производство доказателства и направените самопризнания от обвиняемия, може да се направи обосновано предположение за авторство на инкриминираното деяние. Обвиняемият е осъждан многократно / 33 пъти /, преимуществено за кражби. Последното наказание е изтърпяно на 08.11.2023 г.  Налице е завишена обществена опасност, както на деянието, така и на дееца, и реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, пише в мотивите на съда.

Определението, с което по отношение на Б. Н. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK