Кюстендил, Земен и Невестино с общ туристически проект

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Общ туристически проект между общините Кюстендил, Земен и Невестино бе представен на обществено обсъждане в Кюстендил. Той ще носи името "Природната красота приютила хилядолетната история".

На обсъждането присъстваха Росица Плачкова, зам.-кмет на община Кюстендил, Димитър Боянов, зам.-кмет на община Земен, както и Димитър Стоянов от община Невестино. Концепцията бе представена от експерта Вера Бонева, която разясни подробности около планираните дейности. Максималната сума, за която може да се кандидатства е 500 000 лева, а срокът на изпълнението е две години.

В концепцията ще залегнат няколко точки – разработването на туристически пакети, рекламни дейности, участие в регионални, национални и международни туристически борси, както и изследване на въздействието на осъществените маркетингови и рекламни дейности.

„Тук не се дават средства за инфраструктура, свързана с развитието на туризма. Тук става въпрос за мека мярка, която има за цел да разработва рекламни стратегии”, каза експертът Вера Бонева. Концепцията включва изработването на рекламни филми със субтитри на различни езици, изработване на радиоклипове, брошури, интерактивна туристическа карта, рекламни банери, реклама по национални и международни канали.

Акцентът ще бъде поставен върху водата, извор на живот и съществен елемент от местната култура, традициите и поминъка, свързани със земеделието, скотовъдството и занаятите, урбанистичната традиция Пауталия-Велбъжд-Кюстендил, легендите и потайностите на планинските кътчета, както и култовите места и култовите практики, завещани от векове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK