Кюстендил ще има Център за работа с деца на улицата

Снимка: Infomreja.bg

Кюстендил ще има Център за работа с деца на улицата.

Той ще е с капацитет 30 деца на възраст от 7 до 18 години. В центъра, който ще се ситуира на терена на съборения преди десетилетия РОЦ /районна отоплителан централа/ ще работят 15 души персонал.

Стойността на проекта, спечелен от Община Кюстендил по ОП "Региони в растеж" е 921 604, 89 лв., като от тях 783 364 лв. е европейското финансиране, а над 138 хил. лв. е финансирането от националния бюджет.

Сградата ще е от 800 кв. м., предвидени са средства за купуване на обзавеждане на центъра и за облагородяване на дворното пространство, с игрище и беседка и други.

Центърът ще приема деца, които живеят на улицата, принудени са да работят или са жертва на насилие или под някаква форма са били обект на  експлоатация. Целта е да се изгради стабилна семейна среда и да се укрепят отношенията деца- родители.

След изграждането на центъра се очаква социалната услуга да се финансира от ОП “Развитие на човешките ресурси”, а в последствие той да бъде превърнат в делегирана от държавата дейност.


 

КОМЕНТАРИ

Албена19:09 - 17.08.2018
Това добре ,че ще го направи ,но да направи и лятно училище за деца който няма кой да ги гледа през лятната ваканция и то целудневно а не от 9 до 12 това нени устроива работещите родители който деца нямат баби и дядовци и остават децата си сами за да ги издържат по някакъв начин тава е голям стрес за нас но нямаме избор направете нещо по този въпрос....
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK