Кюстендил се сдоби с екопарк „Езерата“

снимки: infomreja.bg

От днес всички жители и гости на град Кюстендил ще могат да се радват на новооткрития екопарк „Езерата“, намиращ се в района на гаровия площад.

Официално лентата на новата придобивка беше прерязана точно в 12 часа от кмета на града Петър Паунов, областния управител Виктор Янев и представител от партньора по проекта от община Сурдулица.

Разработката е факт след спечелен проект, по който водещ партньор е Община Кюстендил, съвместно с Община Сурдулица и Търговско – промишлената палата.

Кметът на Кюстендил обяви, че през месец септември предстои надграждане по проекта.

Новата придобивка за кюстендилци вече разполага с три водни колела и лодки. Съоръженията ще бъдат пуснати в експлоатация след решение на местния парламент.

„Честито на всички, надявам се, че новият парк ще носи само приятни емоции. Лятото ще работи до 23 часа“, заяви след откриването Петър Паунов. Проявата беше съпроводена и с музикална програма от страна на възпитаниците на Начално училище „Св. Климент Охридски“.

Общата стойност на проекта за двете общини е 765 600.73 евро. Продължителността му бе 12 месеца, през което време бе благоустроен екопарк „Езерата”, извърши се реконструкция на информационен център за опазване на околната среда в защитената територия „Власина” и беше разработена съвместна стратегия за опазване на околната среда и развитие на транс-граничния регион Кюстендил – Сурдулица.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

...10:37 - 18.04.2015
a lodkite pusnati li sa ?
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK