Кюстендил отбеляза 120 години от Илинденско-Преображенското въстания

Снимки: Infomreja.bg

Денят е част от националното богатство на България, обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов

Кюстендил отбеляза 120 години от Илинденско-Преображенското въстание. Честването започна на паметника на Тодор Александров със слово на доц. д-р Ангел Джонев. Венци и цветя бяха поднесени от граждани, общественици, Община Кюстендил, Областна администрация, Общински съвет и политически партии. Освен годишнина от въстанието, на тази дата град Кюстендил отбелязва и своя официален празник.

„Денят е част от националното богатство на България, това са хората със сърцата, които не оставиха никога своите сънародници. Дадоха живота си, дадоха усилията си, направиха абсолютно всичко -  и род, и преживявания, за да се отдадат на тази борба за справедливост. Така че безпримерен подвиг, който се надявам ние да следваме“, обяви по повод честванията кметът на Кюстендил Петър Паунов.

За пореден път Община Кюстендил организира празнична програма посветена на годишнината. Тържествата продължават с празничен концерт на Ансамбъл "Гоце Делчев" – София, който ще се проведе на 02.08.2023 г. (сряда) от 19:30 ч. на Площад „Велбъжд“.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK