Кюстендил и Карлово на протест срещу претенциите на Мюфтийството

снимки: Община Кюстендил

Утре, 3 април, от 11.30 часа е насрочено поредното заседание на Софийски апелативен съд по жалбата на мюсюлманското сунитско-ханефитско изповедание, оглавявано от Недим Генджев, което оспорва легитимността на Главно мюфтийство и претендира да бъде собственик на редица имоти в България, делото за т. нар. вакъфски имоти.

Половин час по-рано, от 11.00 часа, жителите на Кюстендил и Карлово организират протест пред сградата на Съдебната палата в София под надслов „Не на провокациите и посегателствата върху историята на България“.

"Развитието на този процес оказва пряко влияние върху всички останали съдебни дела за собственост върху джамии, музеи и други имоти, за които безсрамнно претендира Главно мюфтийство. То си позволява неоснователно да съди държавата и общините, като по-голямата част от делата са спрени до произнасянето на Софийски апелативен съд", коментираха от общинската администрация в Кюстендил.

Двата града заедно обединяват усилията си срещу провокативните намерения на Мюсюлманското вероизповедание, в лицето на Главно мюфтийство, да придобият собственост върху джамиите „Ахмед бей“, "Фетих Мехмед", „Куршум джамия“, както и десетки други имоти, представляващи неразделна част от културно-историческо наследство на България.

 

снимки: Община Кюстендил

КОМЕНТАРИ

ZZ TOP18:28 - 02.04.2015
Абе,защо политиците си мълчът.?? Има споразумение между република Турция и България за възтановяване на църковни имоти в Турция, и мюфтийски тук в България.В Туция отдавна са възстановени всички имоти на българската епархия.Какво се правите на тарикати сега?
52312:54 - 02.04.2015
Абе тия до кога ще продължават да дразнят хората с идиотските си претенции ,всичко това е еидим мръсен и долен сценарии на ДПС срещу правителството .Употребяват се всакакви методи и средства за да има брожения и омраза между християни и мюсюлмани . Това ДПС донесе най- големите злини на България обикновените хора мюсюлманите нямат никаква вина лошото е и тях започнаха да ги озлобяват към християнското населени .Двата етноса от векове живеят в мир и разбирателство и ДПС е на път да развали и това което християни и мюсюлмани пазят ревностно от векове .
Код за сигурност, въведете кода 2xa