Кюстендил и Дупница с одобрени проекти за развитие на културния туризъм

Снимка: МРРБ

Кюстендил и Дупница ще получат финансиране по проекти за развитие на туризма в двете най-големи общини в област Кюстендил. Това стана ясно след проведен Съвместен комитет за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество в гр. Берово, Македония. Форумът бе председателстван от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и Миелма Мехмети - Петерсен от македонското Министерство на местното самоуправление

Финансиране в размер на 1 млн. лв. ще получи проекта „Опазване на духовните светилища в Струмица и Кюстендил“. Отделно от това близо 200 хил. лв. получават по проект за развитие на културния туризъм Търговско-промишлената палата в Кюстендил и Фондация за малки и средни предприятия в Куманово.

С близо 1 млн. лв. ще се финансира проект на общините Дупница и Куманово – „Обща история на културен мост отвъд границите“.

Целият бюджет на програмата в периода до 2020 г. е  над 37 млн. лв., които се влагат за засилване на трансграничното сътрудничество между хората и институциите в региона, за съвместно решаване на общите проблеми и оползотворяване на неизползвания потенциал по три оси, като достига до население от над 1 млн. души в двете държави.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK