Китай не се отказва от идеята за мирно обединение с Тайван

Снимка: iStock

Тази идея се споделяла от хората от двете страни на Тайванския пролив

Ръководителят на китайската Служба по въпросите на Тайван призова народа на Тайван да насърчи процеса на "мирно обединение", тъй като това е общото желание на хората от двете страни на Тайванския пролив. Това предаде агенция Ройтерс, цитирана от news.bg.

Изявлението на Сонг Тао, което идва две седмици преди президентските и парламентарните избори в Тайван на 13 януари, следва забележките на президента Си Дзинпин в новогодишното му обръщение, че "обединението" на Китай с Тайван е неизбежно.

Родината в крайна сметка ще бъде обединена и неизбежно ще бъде обединена, подчерта Сонг Тао. Той бе категоричен, че тази идея се споделя от хората от двете страни на Тайванския пролив.

По думите му народът на Тайван трябва да насърчава отношенията между двете страни, за да се върне към правилния път на мирно развитие, както и да насърчава процеса на мирно обединение на родината.

Правителството на Тайван отхвърля претенциите на Китай към острова. Китай предложи на Тайван модел на автономия "една държава, две системи", но тази инициатива не срещна подкрепа от страна на Тайван. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK