Кирил Петков: Започваме с овладяване цените на тока и ковид - кризата

Снимка: Infomreja.bg

Атанас Атанасов новото име - министър на културата

"Единствената причина да тръгнем по този път е, че България има нужда от промяна. Надяваме се да бъдем стъпки напред в съдебната реформа. Надяваме се, българите които ни гласуваха доверие да бъдат доволни от нас.

Смятаме да работим със същия интензитет. Факт е, че веднага днес дадохме структурата на МС с идеята в понеделник да има гласуване.

Проблемите са много остри, във всички сфери". Това обяви кандидатът за премиер Кирил Петров, след като получи и върна изпълнения мандат на президента Румен Радев.

Днес в 13 часа ще бъде предоставена информация за всеки един от министрите. Има едно име, което до този момент не е споменавано, заяви Петков.

Това е Атанас Атанасов – един млад човек, кандидат за министър на културата. Той беше възстановил едно читалище край Пловдив и сам докара едни от най-известните личности. Ще дадем един нов тласък в културата, обяви още кандидатът за премиер.

"Едно от най-важните неща в този момент е да овладеем цените на тока, те пресират страшно много, не трябва да даваме възможност цените да се увеличават за битовите потребителите. Втората стъпка е овладяване на ковид-кризата в дългосрочна перспектива. Не може при всеки щам да затваряме икономиката.

Тези две мерки ще бъдат първите стъпки.

Един от първите закони, които ще внесем, е свързан със съдебната власт и КПКОНПИ – нулева толерантност към корупцията, вярваме, че ще направим една комисия и към парламента.

От понеделник министрите, предложени от коалиционните ни партньори стават министри на България. Всички ще бъдат измервани под един аршин, ще очаквам от тях ефективност, ще бъдем безкомпромисни към всички за всяка стъпка в страни.

През комуникация се надяваме да се координираме с всички коалиционни партньори. Това, което видяхме в политиките е, че над 90% имахме съгласие", коментира още Петков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK