Кирил Петков: Оставаме конструктивна опозиция, няма да подкрепим първи мандат

Снимка: ПП, стопкадър на лайф излъчване във Фейсбук

Това заяви в началото на срещата Кирил Петков

"Говорим за истинските решения, от които българите се нуждаят, на открита среща. За нас нещата трябва да се случват по този начиин. Искаме да намерим решение за българските граждани. Оставаме конструктивна опозиция, няма да подкрепим първия мандат."

Това заяви в началото на срещата Кирил Петков от "Продължаваме промяната", след като седнаха за първи път на една маса с ГЕРБ,  а срещата е напълно открита за медиите, пише бТВ.

Експерти от двете обединения разговарят за приоритети, а не за коалиция. 

От "Продължаваме промяната" и по-рано бяха категорични, че няма да дадат подкрепа за първия мандат на ГЕРБ, а отиват на срещата, за да представят своите приоритети.

"Готови сме да работим и по други приоритети, но имаме 4 основни - увеличаване на доходите и социалната политикал; сигурност, облекчение за бизнеса и фискална дисциплина; антикорупционна законодателство; външна политика", посочи Петков.

От "Продължаваме промяната" казаха, че са изготвили кратка презентация, с която показват, че техните 16 политики, които определят за водещи, са в синхрон. 

Според тях бюджетът, който страната има, изпълнява идеално ролята си за 2022 г., но няма как да бъде така и за 2023-а, тъй като икономическите параметри се променят и минималната работна заплата задължително трябва да се увеличи в условията на инфлация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//