Кирил Петков и ПП се разбързаха да сменят КЗК

Снимка: Infomreja.bg

Затова още утре от ПП-ДБ ще разговарят с партньорите си в управлението - ГЕРБ-СДС

В Комисията за защита на конкуренцията трябва да се направи много бърза реформа. Затова още утре от ПП-ДБ ще разговарят с партньорите си в управлението - ГЕРБ-СДС, пише news.bg.

Това стана ясно от изявление на съпредседателя на ПП Кирил Петков пред медии. Темата ще бъде обсъдена и на предстоящия днес Национален съвет на партията.

Повод за позицията стана публикация на Mediapool, в която се твърди, че КЗК ще обяви поредно спорно решение, което ще пренареди сериозно телекомуникационният сектор в България. Комисията възнамерява да одобри сделката на собственика на "Виваком" United Group по придобиване на едноличен контрол върху дружеството на бизнесмена Спас Русев "Вива Корпорейт България", притежаващо най-големия сателитен оператор у нас - "Булсатком".

КЗК е с изтекъл мандат и трябва да бъде сменен, коментира Петков. Нито ден повече не трябва да се бавим с регулаторите, категоричен бе той. Петков настоя и за бърза реформа в службите.

Ако имаме работещи служби, щеше да има истинско разследване и истински резултати по "пътя на Копринката", а не само думи.

По отношение на твърденията, че лидери от некоалицията са предлагали на президента Румен Радев да участва в сглобката, Кирил Петков категорично отрече.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK