Кирил Петков: Дадохме пълна свобода на Денков да избере своя екип

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ярко оцветяване на този кабинет намалява шансовете му, смята лидерът на ПП

Разбирам лидерството като в някои ситуации трябва да направиш стъпка напред, а в някои назад, като си воден от каузата, зад която стоиш. За нас каузата е да свършим работа с работещо правителство, което е на малцинството и това означава, че за разлика от други правителства, тук работата и в парламента ще е толкова важна, колкото и в изпълнителната власт, заяви съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков пред bTV.

"Дадохме пълна свобода на акад. Денков да избере екип, който ще свърши работа по програмата, която вече сме задали", допълни бившият премиер.

"Осъзнаваме, че ярко оцветяване на този кабинет му намалява шансовете, а от друга страна оценяваме, че за да може този парламент да си свърши работата, трябва да имаме много силни представители в парламента. Осъзнава се и че първата работа на този кабинет е да внесе нов бюджет. Първата и най-важна работа е да се приеме бюджет с 3% дефицит и който да даде възможност да влезем в Еврозоната и Шенген", добави той.

"Ние изхождаме от това какво трябва да направим, за да решим проблемите на хората - като предложим експертно правителство без ярки лица", подчерта Петков.

"Прозрачността в тази сложна обстановка е водеща в нашите действия", уточни той.

По думите му всяка една партия в коалицията е дала мандат на акад. Денков да избере екипа си, за да може да изпълни програмата им. "Всички ние го гласувахме", подчерта той.

Съпредседателят на Продължаваме промяната посочи, че 64 депутати ще гласуват за съдебната реформа и ще направят всичко възможно тя да се реализира. Той изрази надежда службите да си свършат работата по отношение на взрива срещу главния прокурор.

"Разделението на властите може да се случи между изпълнителната власт и парламент. Готови сме да отстъпим някои от важните комисии в парламента и те да ни контролират от сутрин до вечер", каза съпредседателят на ПП-ДБ.

"Би трябвало да си разделим комисиите по големина на партиите и ако се приеме правителство на малцинството, ще бъдем готови да преотстъпим някои комисии с идеята, че сме абсолютно отворени на пълен контрол", допълни Кирил Петков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK