Кирил Петков: Ако се пресече корпоративният вот, ще имаме честни, можещи и знаещи кметове като Методи Байкушев

Снимка: Infomreja.bg

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ е гост на форум „Образованието среща бизнеса“, който се провежда в Благоевград

„Страхът, натискът, купуването на гласове - това са големите въпроси около предизборната кампания и аз съм сигурен, че ако се избегне корпоративният вот, на много места ще имаме честни, можещи и знаещи кметове като Методи Байкушев“.

Това заяви пред ИНФОМРЕЖА съпредседателят на „Продължаваме промяната“ - Кирил Петков. Той е в Благоевград за участие във форум „Образованието среща бизнеса“, който се провежда в момента в Регионалния исторически музей по инициатива на ПП-ДБ и кандидата за кмет на община Благоевград - Методи Байкушев.

„Надявам се МВР да си свърши работата, защото знаем, че през годините е имало голям процент купен вот на местните избори. Ако една част от тази порочна практика бъде преустановена, много от кандидат-кметовете като Методи Байкушев ще бъдат избрани“, категоричен бе Петков.

На въпрос на ИНФОМРЕЖА за поредицата от вотове на недоверие, той заяви, че това не го притеснява и определи тези вотове като част от предизборната кампания на БСП.

„Това е предизборна немощ, защото много по-важно е да говорим за проблемите на градовете в този момент, в следващите две седмици, отколкото да се упражняваме за вотове на недоверие. Това, което ми прави впечатление от началото на предизборната кампания, е, че хората ни казват – харесваме академик Денков като премиер и затова искаме и нашият кмет да е като него. И все повече хора смятат, че изобрите зависят и от самите тях. Усещам една активация и вяра, че местната власт може да бъде променена“, подчерта съпредседателят на „Продължаваме промяната“. 

Петков коментира и войнните действия в Израел: „Не искам да плашим хората непрекъснато с нещо. Според мен конфликтът е проблем, но не мисля, че ще се отрази много бързо на България по някакъв много страшен, негативен начин. За мен по-интересното, например, е хората от Благоевград да знаят, че следващия месец ще започне най-накрая проектирането на магистрала „Струма“ и ще се пусне нова обществена поръчка за второто трасе, което да е извън Кресненското дефиле, както обяви министър Андрей Цеков“.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни ИНФОМРЕЖА ИЗБОРИ!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK