Кирил Калфин: Ще се борим за 3 мандата

снимки: infomreja.bg

ГЕРБ - Кюстендил ще се бори за три мандата в областта. "Залагаме на минимум 3 депутатски места, максимумът също ни е толкова и ще работим за постигане на този резултат", обяви на пресконференция водачът на листата в 10 Многомандатен избирателен район и бивш депутат Кирил Калфин.

Според него по отношение на финансовата криза в национален мащаб се запазва стабилност, но трябва да се обърне по-голямо внимание на социалната политика и привличането на инвестиции.

Той направи кратък отчет на свършеното в Кюстендилска област през изтеклия 4-годишен мандат. "Достроен беше Административният съд, за което се вложиха 2,5 млн.лв. За Районна и Окръжна прокуратура вече са преведени 2,6 млн.лв. За Балнеологията подсигурихме 600 хил.лв., които са преведени по Фонд „Козлодуй”, коментира водачът на кандидатдепутатската листа на ГЕРБ в Кюстендилско. Калфин допълни, че за болницата в областния център са отпуснати 150 000 лева. 

„Лично аз не разгърнах възможностите и потенциала си. Много е важно да бъдат отворени работни места за нашите съграждани, за да останат тук. Разговаряхме и с инвеститори за бившето военно поделение. Има интерес за него от една руска фирма и от друга чуждестранна. Имаме разговори занапред и по отношение коридор № 8”, уточни Калфин.

"За 2012 година община Дупница е на второ място в страната по усвоени средства по европейски програми", отбеляза ексдепутатът Емил Гущеров, който най-вероятно ще заеме второто място в листата на ГЕРБ. Той заяви със задоволство, че до 2009 г. хората от Дупница, Сапарева баня, Рила, Кочериново и Бобов дол е трябвало да пътуват до областния град за издаването на документи за самоличност и за други административни услуги. "Сега това вече не е така. Навсякъде където има РУП, те могат да получат необходимите им документи, без да се налага да пътуват", коментира още Гущеров.

Областният управител на Кюстендил Владислав Стойков се очаква да бъде трети в кюстендилската листа на ГЕРБ. Окончателната подредба ще стане ясна до дни.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

banskia02:02 - 04.04.2013
kreteni
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK