Кирил Георгиев от ОДК - Благоевград спечели турнира „Математика без граници”

снимка: ОДК - Благоевград

Кирил Георгиев от школата по математика към Обединен детски комплекс – Благоевград се класира на първо място и спечели златен медал и сребърна купа за цялостно представяне в І международен турнир „Математика без граници”.

От 21 до 22 юни се състоя заключителният етап на Първия международен турнир „Математика без граници”, проведен в Несебър. В турнира, който се радва на голяма популярност, се представиха общо 6 държави – България, Русия, Китай, Азърбейджан, Казахстан и Узбекистан и бяха допуснати до финалния кръг 520 ученици.

Под председателството на доц. Руси Русев, гл. редактор на сп. „Математика”, в индивидуалното състезание се класираха общо 95 ученици от І до VІІІ клас. Те решаваха по 20 задачи, като всяка от тях им носеше по една точка.

Благодарение на отличната  си подготовка под ръководството на старши учител по математика в ОДК – Благоевград Латинка Стойкова, Кирил Георгиев завоюва двете отличия – златен медал и сребърна купа за цялостно представяне.

Турнирът „Математика без граници” се провежда в четири етапа – есен, зима, пролет и финален. От школата по математика към ОДК участват и са класирани както следва:

І етап – 4 ученици, спечелили 1 златен и един бронзов медал;

ІІ етап – 26 ученици, спечелили 3 бронзови медала;

ІІІ етап – 15 ученици, спечелили 2 бронзови медала;

ІV етап – 3 ученици – Кирил Георгиев спечели златен медал и сребърна купа за цялостно представяне в четирите кръга.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//