Киев съобщи за убити при руски обстрел, Москва - за украински атаки с дронове

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Русия вече почти всеки ден има атаки с дронове

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на европейските партньори за военната подкрепа и помощта за възстановяване на страната му.

От украинската прокуратура твърдят, че трима души са убити при руски обстрел в Донецка област.

От Москва съобщиха за поредни атаки с дронове, един се е разбил в строяща се сграда.

"Има самолети за Украйна. Има допълнителни бронирани технологии и ние укрепваме противовъздушната отбрана", каза президентът Зеленски в обичайното си видеообръщение. През последните дни той посети последователно Швеция, Нидерландия, Дания и накрая Гърция, където разговаря с няколко държавни и правителствени ръководители от Балканския регион, включително с българския премиер Николай Денков.

Дания и Нидерландия обещаха да предоставят на Украйна така желаните от нея изтребители Ф-16.

Нидерландия ще достави на Украйна хиляда зарядни устройства за дистанционно разминиране, заяви в Киев министърката на отбраната Кайса Олонгрен след среща с колегата си Олексий Резников. Новината идва в момент, когато солидно минираните руски отбранителни линии забавят контранастъплението на украинските сили.

От руското министерство на отбраната съобщиха, че един дрон се е разбил в строяща се сграда в Москва - Сити, а други два са били свалени от противовъздушната отбрана близо до столицата. Няма пострадали хора при атаката тази нощ. Безпилотните летателни апарати са били украински, твърдят още от ведомството. Всички четири летища на Москва временно са спрели работа, но вече отново функционират, допълни представител на властите. Франс Прес отбелязва, че в Русия вече почти всеки ден има атаки с дронове, като често под прицел е Москва.

Президентът Владимир Путин прие в Кремъл назначените от Русия ръководители на анексираните Луганска и Запорожка област Леонид Пасечник и Евгений Балицки, според когото 87 процента от жителите на Запорожка област поддържат политиката на президента на Русия.

На 10 септември в цялата страна ще има местни избори, като в тях за първи път ще участват жителите на четирите нови региона. Присъединяването им към Русия не е признато от международната общност. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK