Католически поклонници във Филипините се приковаха на кръстове преди Великден

Снимка: АП

Католическата църква не одобрява подобни екстремни прояви

Католически поклонници във Филипините се приковаха на дървени кръстове и извършиха религиозно покаяние - кървава възстановка на разпятието и смъртта на Иисус Христос, предаде ДПА.

Практиката бе преустановена преди три години заради ковид пандемията, но след премахването на ограниченията тя бе възобновена. 

Десетки боси мъже с качулки се самобичуваха с бамбукови камшици в присъствието на хиляди хора, които препълниха църквите в цялата страна.

Основното място, на което се събират хората за възстановката, е село Сан Педро Кутуд в провинция Пампанга, на 60 километра северно от Манила.

Рубен Енахе, 62-годишен дядо на седем внуци, поведе участниците в ежегодното събитие и носеше 37-килограмов дървен кръст почти 2 километра до хълма, на който се състояха разпятията.

"Всички сме щастливи, че може да възобновим нашата традиция", каза той преди възстановката. "Това е много важно за нас, за да покажем силната си вяра, а тази година трябва да бъдем допълнително благодарни за всички трудности, които преживяхме след пандемията", добави той.

Католическата църква не одобрява подобни екстремни прояви, но не прави почти нищо, за да спре тази практика.

Енахе призова вярата на участниците да бъде уважена и заяви, че те не правят нищо, което вреди на другите. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK