Караянчева преди конференцията: Ако клатим лодката, всички ще се удавим

Снимка: Infomreja.bg

Протестиращи посрещнаха членовете на ГЕРБ, след час започва словото на Борисов

Ще чуем какво ще ни каже премиерът, това е наша партийна конференция. Не съм имала предварителни разгори с премиера относно днешната конференция.

Това заяви Цвета Караянчева – председател на НС, пред микрофона на „Свободна Европа“ на влизане в залата „София Тех“, където след час започва партийната конференция на ПП ГЕРБ, на която ще говори лидерът на партията и министър-председател Бойко Борисов.

Младите и красивите, които протестират, са винаги вдъхновени, и ние чуваме техните гласове, но има и стари муцуни, които искат да яхнат протестите, а по-рано наричаха протестиращите „лумпени“. Ние не приемаме протестите така, всъщност всички се возим в една лодка, трявба да чуваме кой какво иска. Вие се движим в едно бурно море, защото предстои икономическа криза, и ако клатим лодката, всички ще се удавим.

Така Караянчева коментира протестите в страната, а думите ѝ относно изтеклите записи и обиди по неин адрес бяха:

Не коментирам манипулациите! Двамата (с Борисов – б.р.) сме си говорили, водили сме спорове и аз съм отдавна в партията.

Не знам кой е дошъл по задължение, тук дойдоха партийни членове, които дойдоха да чуят словото на лидера, каза Караянчева на въпрос дали има хора по задължение, дошли на конференцията.

Тази сутрин стана ясно, че личният пиар на Борисов – Севда Арнаудова, напуска Министерски съвет и влиза в структурите на ГЕРБ, за да ръководи предизборната кампания, задача, с която се справяше бившият втори в партията – Цветан Цветанов.

Вчера стана ясно за провеждането на днешната конференция, а симпатизанти от цялата страна са пристигнали днес в столицата, но посрещнати от протестиращи пред сградата, където ще се проведе събитието.

Според бТВ и други медийни източници Борисов ще мобилизира структурите си, ще говори за коронапандемията, за изтеклите записи и видео- и фотофайлове, ще коментира и мотивите защо няма да подаде оставка и каква е задачата на всички членове на ГЕРБ на предстоящите избори, за предстоящата икономическа криза, липсата на обвързаност с ДПС и липсата на страх от назначаване на служебно правителство.

 

 

КОМЕНТАРИ

иваило11:34 - 05.08.2020
герб погубва Българи
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK