Каракашки обяви конкурс "Конституцията на Република България - права и отговорности"

Иван Каракашки, снимка: infomreja.bg, архив

Областният управител на Кюстендил Иван Каракашки организира конкурс под наслов "Конституцията на Република България - права и отговорности". Конкурсът ще бъде ежегоден и е във връзка с 16-и април - Ден на Българската конституция.

В първата възрастова група ще участват деца и младежи от 14 до 18-годишна възраст, а темата на конкурсното есе е "Моето най-ценно конституционно право". Изискванията към участниците са есето да бъде поместено на минимум три страници, формат А4.Те трябва и да напишат преди началото на текста името си, адреса, на който живеят и на колко години са.

Крайният срок за изпращане на есето е 10-и април на адрес Областна администрация-Кюстендил, ул."Демокрация"№44. За победителите в конкурса са предвидени и награди - електронна книга и ваучери за купуване на книги на стойност 50 лева.

Наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония на 15.04.2014 г. от областния управител Иван Каракашки, заместник-председателя на 42-то Народно събрание Мая Манолова, народни представители. Творбите на победителите ще бъдат публикувани на интернет страницата на Областна администрация - Кюстендил.

 За всички участници е предвидено посещение на Народното събрание на Република България и грамота за участие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK