Каракачанов след убийството в Кюстендил: Държавата започва да се руши тогава, когато изчезне чувството за справедливост

Снимка: Infomreja.bg, архив

Днес депутатът от ДПС г-н Йордан Цонев след поредното шокиращо и дръзко убийство в Кюстендил на невинен българин, станал жертва на циганската престъпност, си позволи да говори, че „ВМРО се възползва и етнизира проблема“. Това обяви лидерът на ВМРО, Красимир Кракачанов.

По негови думи повече от 10 години ВМРО предупреждава, че ДПС са тези, които от началото на прехода затвърждават модела на циганските гета, за да се възползват електорално от този порочен модел.

„ВМРО повече от 10 години предупреждава, че ДПС са тези, които превръщат едно огромно мнозинство от българските цигани като заложници на своята партия, само за да се възползват от гласовете им. ВМРО повече от 10 години предупреждава, че ДПС системно насърчават усещането за безнаказаност на престъпниците в циганските кланове и с това спомогнаха и спомагат да се развие такава дръзка престъпност в циганските гета.

Тази престъпност тормози и превръща в жертви и много от циганите, като ги кара да просят, да проституират, да продават дрога, да раждат и да продават децата си. ВМРО отдавна предупреждава за вилнееща циганска престъпност, на която стават жертва жени и деца, мъже и възрастни хора от различни етноси. В последните месеци, въпреки всичките ни предупреждения и опити да предотвратим такова развитие се стигна до серия от дръзки престъпления, като това във Войводиново, както и до дръзки убийства, като това в Русе и в Кюстендил, извършени с нечовешка злоба и жестокост от млади цигани“, каза още Каракачанов.

Той обяви, че ДПС заедно с цялата кохорта от уж правозащитни организации като Българския хелзинкски комитет и други подобни, са сред преките виновници за окаяното състояние на циганския етнос у нас и за етническото напрежение.

„Казвал съм го, ще го кажа отново – държавата започва да се руши тогава, когато изчезне чувството за справедливост“, категоричен беше Каракачанов.

 

КОМЕНТАРИ

Йордан Благоев Христов00:33 - 20.02.2019
Напълно прав сте господин Каракачанов това мръсно племе циганите, трябва да се истреби до край или да се изгони там откъдето е дошло!
Войводата14:10 - 18.02.2019
Взеха да отпадат от хранилката и се сетиха, че са патриоти.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK