Каракачанов недоумява антибългарска риторика в македонските медии

Снимка: Infomreja.bg

Каракачанов се срещна със специалния представител на Република Северна Македония проф. Владо Бучковски

Красимир Каракачанов прие специалния представител на Република Северна Македония за България професор Владо Бучковски, бивш премиер на СРМ, в първия ден от неговото посещение в нашата страна.  

На срещата, продължила един час, проф. Бучковски изрази становището на македонската страна, че диалогът между двете съседни държави трябва да продължи и именно чрез диалог да се върви към възстановяване на доверието. Според него, приятелският тон в двустранните разговори е единственият начин за постигането на разбирателство.

Българският вицепремиер изрази своето задоволство от изразеното от македонската страна желание за диалог и за възстановяване на доверието.

Същевременно Красимир Каракачанов изрази недоумението на огромната част от българското общество към продължаващата антибългарска риторика от страна на редица медии и политици в РСМ. 

След повече от 30 години системна подкрепа за Македония от страна на България, намерила конкретен израз в дипломатическа, финансова и военнотехническа подкрепа, българският народ недоумява защо се води такава ожесточена антибългарска кампания срещу една приятелска страна, посочи Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът подчерта, че българският народ няма да приеме никакъв компромис нито с историческите факти и с общата история на България и Македония до 1944 година, нито с кръвта  на над 200 000 души, загинали не като окупатори, а за свободата на своите братя в Македония.

Красимир Каракачанов подчерта също необходимостта от спиране на езика на омразата спрямо България, като напомни, че от десетилетия образователната система на Скопие насажда омраза към България, българския народ и всичко българско. 

България няма претенции как се самоопределя една част от македонското общество, но това самоопределяне не може да става за сметка на присвояване на части от българската история и идентичност, посочи българският вицепремиер.

Той изрично напомни, че в РСМ има и немалко хора, които определят себе си като българи, а езика си като български и това тяхно право не може да бъде отричано и потискано.

 

КОМЕНТАРИ

Infos01:51 - 10.12.2020
Спешни парични заеми! !! !! Ние предлагаме заеми и нашите услуги са 100% гарантирани, при достъпен лихвен процент от 3% Имейл 1: [email protected] Имейл 2: [email protected] WhatsApp: +33 7 55 17 86 25
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK