Карадайъ води листата на ДПС, Пеевски е втори

Снимка: БГНЕС

Мустафа Карадайъ официално ще бъде моторът на листата, но няма да става евродепутат. Той ще отстъпи спечеления мандат на следващия в списъка.

Така за Брюксел ще заминат записаните като втори, трети и четвърти в евролистата – Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова. Обществените нагласи към този момент дават на ДПС 3 от 17-те мандата.

На 5-а позиция е родопчанката Атидже Али – Вели, която е заместник-изпълнителен директор в Държавен фонд „Земеделие“, с ресор прилагане на мерките от Програмата за развитие на селските райони, пише 24Rodopi.

От Смолянско е и 6-ата в списъка, родената в Мадан Севим Мусак, която работи в екипа на Групата на АЛДЕ в Европейския парламент.

Седми е Станислав Анастасов, който през 2014 година бе избран за министър на околната среда и водите, след като Искра Михайлова стана евродепутат. Осми е Сюлейман Сюлейман от Добрич.

Следват Антоанета Асенова от Младежко ДПС и Гюлфие Арнаудова от село Абланица, община Хаджидимово. Местата от 11-то до 17-то заемат: Петър Чобанов (Ямбол), Сузан Мехмедова(Бургас), Синан Пехливанов (Велико Търново), Танер Кабилов (София), Синай Якуб (Хасково), Ертен Анисова (Варна), Цветан Енчев (София).

Изненада в листата е отсъствието на Филиз Хюсменова. Тя обаче сама си е направила отвод и е отказала да бъде номинирана. Хюсменова остава да работи за ДПС в България.

Прави впечатление и липсата на представител на Кърджалийския регион. Предложението Карадайъ да е водач на евролистата е дошло от именно Кърджали. На свое заседание на 25 март областният съвет на ДПС в Кърджали в присъствието на кмета на града инж. Хасан Азис е предложил председателя на ДПС Мустафа Карадайъ за водач на листата на партията на предстоящите на 26-и май избори за Европейски парламент.

Тогава областната структура е заявила очакването си представител от региона да заеме позиция до 3-то място в листата за евровота на база на представените становища от общинските съвети на ДПС, Младежко ДПС и Женските дружества.

Ръководството на ДПС е приело, че Мустафа Карадайъ ще е представителят именно от Кърджалийския край.

Кандидатите на ДПС за евроизборите ще бъдат регистринани в понеделник в ЦИК, научи Епицентър.бг.

Ето листата на ДПС за европейски избори 2019:

1. Мустафа Карадайъ
2. Делян Пеевски
3. Илхан Кючюк
4. Искра Михайлова
5. Атидже Али – Вели
6. Севим Мусак
7. Станислав Анастасов
8. Сюлейман Сюлейман
9. Антоанета Асенова
10.Гюлфие Арнаудова
11.Петър Чобанов
12.Сузан Мехмедова
13.Синан Пехливанов
14.Танер Кабилов
15.Синай Якуб
16.Ертен Анисова
17.Цветан Енчев

 

 

КОМЕНТАРИ

SS22:15 - 19.04.2019
Бедните хорица, за пореден път им пробутват шопарско пък те били мюсюлмани.Толко години и даже не видяха упадъка си.
Бай Шиле18:05 - 19.04.2019
Гласуваш за Карадаа , получаваш Пеевски!Звучи познато.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK