Карадайъ: НС ще има председател, надяваме се да сме част от кабинета

Снимка: БНР

Има нещо, което е по различно от другите в старта на Народното събрание, а именно волята за разговори, заяви той

Първото заседание на парламента ще продължи, докато политическите партии се разберат. Това заяви в кулоарите лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, пише БНР.

Това е част от процедурата, но Народното събрание ще има председател, изтъкна той:

"Нормална ситуация е! Нормална ситуация. Парламентът ще има предсетел! Нормален ход, част от процедурата. Върви си заседанието, докато политическите парти седнат в диалог, с разум и отговорност да сформират мнозинство, което да излъчи редовен кабинет, от който надяваме се и ние да бъдем част. Благодаря ви!".

След изказването Карадайъ отиде на среща с Борисов. Двамата председатели са обсадили различни политически конфигурации в Народното събрание и сформиране на мнозинство, което да излъчи редовен кабинет. Акцент в разговора им е бил съдебната реформа, която според ДПС минава през конституционни промени: 

"Има нещо, което е по различно от другите в старта на Народното събрание, а именно волята за разговори. Евроатлантическите формации, на база ценности и принципи, могат да сформират конституционно мнозинство, защото, според нас, съдебната реформа минава през промени в Конституцията, както пише и в доклада на Венецианската комисия", заяви Карадайъ след срещата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//