Кандидат-кметът на община Гърмен - Галип Мисирков, поставя образованието като основен приоритет в своята програма

Снимки: ПП ГЕРБ-Гърмен

Неговата среща с училищни директори и учители от цялата община премина при огромен интерес

Галип Мисирков - кандидат за кмет на община Гърмен, заедно с водача на листата на Местна коалиция ГЕРБ/БЪЛГАРСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ - Верхад Ислямов, и евродепутата Асим Адемов, се срещна с над 100 учители и училищни директори от цялата община.

На срещата той заяви, че местната коалиция, която го издига като кандидат за кмет, цели обединяване на професионализъм, опит и разум, с цел добри резултати за хората.

"Ще ръководя общината като кмет на всички нейни жители - без омраза, без реваншизъм, без лоши чувства, а точно обратното – с прозрачност, отдаденост и много работа", бяха първите думи на Мисирков. Той допълни, че е привърженик на самостоятелните бюджети за селата, и  даде за пример училищата, които се развиват значително по-добре, след като преминаха на самостоятелен бюджет.

Заяви още, че ще работи с всички селски кметове наравно и заедно ще постигат успехи. Кандидатът за общински кмет посочи, че са нужни допълнителни инвестиции в общината, които ще се разходват прозрачно и след обществено обсъждане. Друг приоритет са детските градини, които с подкрепа от общината няма да изискват допълнителни средства от родителите.

Водачът на листата за общински съветници Верхад Ислямов заяви, че ще настоява в следващия общински съвет сесиите да бъдат предавани на живо, за да може жителите на общината да разбират какво се случва и как работят техните избраници, за да има повече прозрачност, толерантност и уважение.

"Време е да се спре с кадруването при всяка смяна на местната власт и общинският съвет да има по-голям авторитет в обществото. Кметът и общинските съветници имат нужда един от друг. За съжаление заради разногласия между ОБС и кмета на общината, често жертва стават нейните жители, тъй като на инат не се случват важни неща в сектор образование, инфраструктура и други", каза още пред учителите Верхад Ислямов.

Евродепутатът Асим Адемов заяви своята подкрепа за листата за общински съветници, кметове на кметства и общински кмет и изтъкна, че държавата и Европейският съюз предоставят много възможности, които към този момент не се използват пълноценно.

Той даде за пример множество от проектите, които централната власт е финансирала директно - като спортното игрище и парното на училищата в Дебрен и Долно Дряново, разширението на училището в Дъбница, санирането на училището в Хвостяне и парите за инфраструктура, които достигат изключително трудно до общината и след това не се ползват заради пречки от местните управници. Примери са физкултурният салон в Дебрен и училището в Рибново, които умишлено се възпрепятстват, въпреки че има осигурени пари от правителството.

Срещата приключи с пожелание за здраве и след изборите да се продължи с подобен тип срещи вече между учители, директори и кмет на община Гърмен - Галип Мисирков!

Бюлетината за общински съветници, кметове на кметства и общински кмет е с номер 67.

Информация в това отношение дава и издаденият от коалицията предизборен бюлетин.

*Купуването и продаването на гласове са престъпления

 

КОМЕНТАРИ

iii23:28 - 19.10.2019
Do vsichki komentari zabravate da kajete na xorata che glasuvaiki za gerb glasuvat za patriotite za psixichno bolni xora vodacha nalistata moje da ide do 4kilometar
До Галип23:06 - 19.10.2019
От публикуваните снимки не се вижда нещо повече от едни “Утайки”на обществото хора прегазващи човешките идеали и морали хора от типа фурнаджиска лопата даващи всичко само и само да са във власта примери за това виждате сами на тези снимки Верхат Къде не беше с кой не беше за да не сее тютюн и да сложи риза баща си ще продаде за да е с власта Асим късметлия за позицията му в момента заслуги нула помним не далечноти минало и неговите игри кандидатури и политически желания и ако не беше в евро парламента можеби и той щеше да е кандидат за кмет отново Рахим порно режисьора и неговите алчи намерения за власт пост кокъл и бизнес и да да открадне от близките си съща за да е добре той това са хора без никакъв морал и цености Галип и вие хора огледайте се вижте снимките само паплач като цялата структура на Герб и не само на местно ниво но най вече !!!! Галип махнисе от тези утайки на обществото че ще се превърнеш като тях
Успех22:53 - 19.10.2019
Жалко, прашно и мрачно е !!! Простете но това е истината. Дано не завали и загърми ! Всичко е.........край,нова песен тази есен.
Toi22:39 - 19.10.2019
Samo v GERB ne beshe minal Galip, ne te li e sram uj DPS beshe cial jivot. Mishka bez gram dostoinstvo no alchen za vlast

FACEBOOK