Кандидат-кметът инж. Венелин Трошанов: Ще създам Общински фонд „Инвестирай в Благоевград“

Снимка: ИК

„Този фонд за кратко време ще се превърне в двигател на местната икономиката“

Независимият кандидат за кмет на Община Благоевград инж. Венелин Трошанов заяви, че в неговото управление ще заложи на креативността и желанието за професионално развитие, създавайки Общински фонд „Инвестирай в Благоевград“. Идеята на този фонд е да насърчава предприемаческото мислене сред младите хора, с цел разгръщане на потенциала и възможностите за усъвършенстване както на професионалните и личностните им умения, така и на идеите им за развитие в Благоевград.

Инж. Трошанов заяви, че създаването на този общински фонд е с цел създаване на партньорство и диалог с гражданите, ще подтикне младите хора в Благоевград към инвестиции, подпомагайки и реализирайки техните идеи и желание за бизнес начинания. Този фонд за кратко време ще се превърне в двигател на местната икономиката, подпомагайки новостартирали предприемачи.

В работата на Фонда ще бъде заложено конкурсното начало при финансиране на предложените бизнес проекти. Органът за управление на средствата по Фонда ще бъде специално създадена Комисия за оценка на постъпилите проекти. Годишният размер на средствата във Фонда ще се определя ежегодно от Общински съвет – Благоевград.

Кандидатстването по Фонд „Инвестирай в Благоевград“ ще става на две сесии, ще бъдат разработени специални критерии и правила за кандидатстване, представяне на бизнес план, необходим финансов ресурс, локация, необходим човешки ресурс, срок на изпълнение, евентуалните работни места в населеното място, отчетност и т.н.

Ще работя в посока създаване на условия и подкрепа на младите хора по нелекия път на предприемачеството, защото знаем колко труден може да бъде той от собствен опит, каза инж. Трошанов.

Младият човек, на когото ще се предостави възможност за индивидуални мерки за започване на бизнес начинание, ще спомогне затова той да се почувства ангажиран със собственото си бъдеще. По този начин младите хора ще придобият чувство за пълноценност, подкрепа, ще подобрят визията за бъдещето си и за Благоевград.

При създаването на Общински фонд „Инвестирай в Благоевград“ ще поставим акцент върху регионалните различия, от една страна, и на индивидуалните предпочитания за заетост и инвестиции на младежите, от друга. Отчитайки тези реалности, специално създаденият фонд ще играе ролята на  посредник, инвеститор и медиатор спрямо младите хора, в прилагането на активни младежки политики.

Инж. Трошанов коментира, че стимулирането именно на малкия и среден бизнес, подкрепата на младите хора ще спомогне за развитието и стабилизацията на Благоевград. Общината може да осигури благоприятна среда за създаване на малък и среден бизнес, а не непременно да прави от хората „евтина работна ръка“ в заводи.

ЩЕ РАБОТЯ ЗА СТАБИЛЕН ИКОНОМИЧЕСКИ НАПРЕДЪК – СИЛНА МЕСТНА ИКОНОМИКА,  ЗАЩИТЕНА БИЗНЕС СРЕДА, ИНДУСТРИАЛНА  ЗОНА

   - Активна политика за привличане и насърчаване на инвестиции в Благоевград;

   - Създаване на благоприятна и защитена бизнес среда, която да генерира силна местна икономика и работни места;

    - Изграждане на Индустриална зона на база реален интерес от инвеститори, с фокус регионално развитие;

    - Създаване на условия и добра конкурентна среда;

    - Създаване на Общински фонд „Инвестирай в Благоевград“;

    - Намаляване на административната тежест върху бизнес инвестициите и начинанията в града;

    - Насочване на административния капацитет специално към опростяване и улесняване на бизнеса;

    - Привличане на местни, национални и чуждестранни инвеститори;

    - Подпомагане на български (национални и местни) новостартиращи компании, с цел инвестиция в Благоевград;

    - Организиране на прозрачни обществени поръчки, пряк достъп до малкия и среден бизнес. Обществени поръчки на база икономически най-изгодна оферта. Прозрачност и проследимост, включително и онлайн на критериите, обявяването, изпълнението и отчитането на резултатите от обществените поръчки пред гражданите.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни ИНФОМРЕЖА ИЗБОРИ!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK