Кандидат-кметът Андон Тодоров: Тази битка не е за мен, тя е за всички нас, които жвеем и работим в Благоевград

Андон Тодоров, снимка: "Партия на зелените"

Андон Тодоров има изготвена програма за развитие на Благоевград

Кандидатът за кмет на Благоевград - Андон Тодоров, издигнат от Местна коалиция "Партия на зелените (ВОЛЯ)", излезе с обръщение към жителите на община Благоевград. Ето какво гласи то: 

"Уважаеми съграждани, заставам пред вас, за да поискам подкрепата ви за кмет на община Благоевград. Правя го с дълбокото си вътрешно убеждение, че нещо драматично трябва да се промени, защото упадъкът и плъзгането надолу на любимия ни град и наш дом трябва да спре. Да приема битката, само по себе си бе трудно решение и за мен самия, защото съм наясно, че това е нещо, на което трябва да се посветиш изцяло, че с решението си въвличаш в спиралата на сложни отношения, на публичност и на политически противоборства не само себе си, но и семейство, близки, роднини, приятели.

Защото властта не е само привилегия, макар че досегашното управление я упражнява предимно по този начин. За 8 години като общински съветник видях как местната власт деградира, как Общинският съвет, който е демократично представителство на гражданството, изгуби тази си роля и се превърна във функция на кмета. Малцина бяхме тези, които се осмелихме да покажем, че царят е гол, мнозина приеха съглашателството и личната изгода да ги ръководят в гласуванията.

Тази битка не е за мен, тя е за всички нас, хората, които живеем и работим в Благоевград, а децата ни ходят тук на училище. Ако днес се огънем и приемем статуквото, утре ще се срамуваме от децата си. Имам опита и волята заедно с вас да превърнем нашата община в устойчиво развиваща се, просперираща, сигурна, чиста и зелена. Моето управление ще е открито, отговорно, справедливо и подчинено единствено на интересите на жителите на Благоевград.

Досегашното кметско управление на Благоевград доказа, че е далеч от тези приоритети. На фона на задълбочаваща се криза, на закриващи се предприятия и работни места, на ужасяваща безработица, приоритет за 8-годишното управление на модела Камбитов бяха фойерверките, безмисленото харчене на нашите пари в показни и скъпоструващи мероприятия. Резултатът от това са обезлюдените улици, празните магазини, намаляващия брой ученици и млади хора, принудени да емигрират от града в търсене на по-добър живот.

Досегашният кмет превърна Благоевград в общежитие на София. Стотици са принудени да пътуват ежедневно до столицата, за да изкарват прехраната си и се прибират в родния си дом само за да нощуват. За Камбитов и екипа му това няма никакво значение, той е тук за малко, идва за няколко часа и се връща в луксозната си къща в Бояна.

Ние с вас сме тук, в града, който заслужава повече от дистанционно управление в интерес само на кмета и близките му. Аз съм живял, живея и ще остана да живея в Благоевград.

Затова ви предлагам програмата, която цели най-доброто за Благоевград и благоевградчани. Програма, която ще изпълня, ако получа вашата подкрепа.

 

В мандата си като кмет:

  • Ще направя пълна ревизия на онези решения на екипа Камбитов-Тасков, с които са ощетени благоевградските данъкоплатци.
  • Няма да вдигам данъците и таксите за гражданите и бизнеса.
  • Ще превърна Благоевград в зона, свободна от корупция.
  • Ще дам равен шанс на фирмите за участие и печелене на обществени поръчки.
  • Ще прекратя практиката с роднинските и политическите назначения.
  • Ще осигуря повече средства за селата и справедливо им разпределение между тях.
  • Ще създам ЕКОИНСПЕКЦИЯ за по-чист въздух.
  • Ще изградя нови парко места и гаражи.
  • Ще сложа край на скъпата заря и безумни хонорари за гастрольори.
  • Ще работя за насърчаване на образованата раждаемост
  • Ще мобилизирам усилията на екипа си за привличане на инвеститори, които да гарантират не само работни места, но и достойно заплащане и условия на труд.
  • Ще работя за спокойствие и сигурност за отглеждане и възпитаване на нашите деца
  • Ще работя за достойния живот на нашите родители.
  • Ще работя с вас и за вас – моите съграждани.

Това са основните акценти в моята програма, която до дни ще представя в пълния й вид.

СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА БЛАГОЕВГРАД!"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK