Кандидат-кметове дадоха старт на републикански турнир по бокс

снимки: infomreja.bg

Кандидат-кметове дадоха старт на Държавното първенство по бокс за жени и момчета до 14 години в Благоевград. Сред официалните гости на турнира бяха кандидат-кметът на БСП Емил Костадинов, кандидатът на коалиция ЕКИП Владимир Елезов, кандидатът на Земеделски съюз "Александър Стамболийски" Петър Байкушев. Областният координатор на ГЕРБ Костадин Хаджигаев също уважи спортната проява. Общинска администрация бе представена от заместник-кмета Георги Скрижовски и шефа на бюджетното звено "Спортни имоти" Валери Миков. 

"Човек се измерва не по размера на обувките, а по размера на намеренията си. Обичайният размах на мислене на болшинството хора не излиза извън границите на това да посадят дърво, да построят дом, да възпитат дете. Днес обаче са нужни хора с друг мащаб на мислене, хора, които могат да засадят гори, да изградят градове, да възпитават стотици деца. Отец Дончо Шавулев, който тренира малките боксьори в Благоевград, дава нов хоризонт на делата си. Той сякаш има по-пряка връзка от нас с Твореца и това му позволява да съчетава светското с духовното. Аз се прекланям пред неговото дело". С тези думи кандидат-кметът на БСП Емил Костадинов приветства участниците в Държавното първенство.   

Турнирът ще продължи четири дни в зала "Скаптопара" в областния център. Над 170 състезатели от 55 клуба в страната са част от спортната проява. На ринга юмруци ще разменят  най-силните дами у нас. При най-леките представителката на боксов клуб "Пирин" Таня Илиев започна с победа пътя си към първото място. Освен представители на клуб "Пирин", на ринга ще се качат и боксьори от още два клуба в Благоевград, Македония и клуб "Тайсън".

Със шансове за медали са Шабан Димитров, Георги Рашков, Петър Шумаров, Антонио Златинов, Веселин Димитров, Кирил Попов и Атанас Василев. Състезанието ще продължи до петък, когато ще бъдат наградени победителите в най-тежките категории. Сред гостите на турнира са бившият национал Радослав Суслеков и бившият наставник на националния отбор Михаил Таков. И тази година съорганизатор на проявата е Общински съвет по наркотични вещества в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

По-късно17:29 - 28.09.2011
Емил Костадинов ще бъде новият кмет на Благоевград.
БСП16:45 - 28.09.2011
Най-неподходящият от всички присътващи е открил първенството!Нито е кмет,нито спортист,нито общински съветник!Явно вече е съвсем зашеметен,какво ли ще стане по- късно?
1215:18 - 28.09.2011
Емчо,ти пък като какъв се изказваш и откриваш!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK