Кампанията „Нека доброто продължи!“ в Сатовча събра рекордната сума от 151 325 лева

Снимки: Община Сатовча

Инициативата е на кмета на общината д-р Арбен Мименов

Четиринадесетото издание на благотворителната кампания на Община Сатовча, превеждаща се под надслова „Нека доброто продължи!“, набра сумата от 151 325 лева.

Инициативата надскочи миналогодишната сума от 130 хиляди лева, което е поредният общ успех на всички благодетели от общината и имащите отношение към кампанията от други общини и градове в България.

За пореден път община Сатовча показа своята активност, доброжелателност, съпричастност и инициативност, чрез които ще бъдат подпомогнати семейства и ще зарадват имащите нужда от подкрепа деца, поставени от съдбата в неравностойно положение.

По традиция в навечерието на Новата година определените от нарочна комисия суми се разпределят между децата сираци, на които им предстои абитуриентски бал, децата сираци до 12. клас, включително от детските градини и ясли, както и на децата с трайно увреждане до 16 - годишна възраст.

Приоритетно са определени сумите на децата сираци, които ще бъдат абитуриенти, като тази година средствата са завишени на 1700 лева. Сумата е завишена и на всички останали деца сираци, които ще получат по 1200 лева до края на годината. Уточнява се и броят на децата с увреждания до 16 - годишна възраст, които ще получат също сумата от 1200 лева.

Кметът на общината д-р Арбен Мименов поднася своята и на екипа му огромна благодарност към всеки един дарител, към всеки един благодетел, към всеки един организатор на благотворителен базар, проведен в подкрепа на общинската инициатива „Нека доброто продължи!“.

Доброто се случва с активната подкрепа на обществеността на община Сатовча, която се отзова на призива за финансово подпомагане и се включи многократно в благотворителната кампания в откупуването на предмети по базарите, изработени от дечицата от детските градини и училищата в общината. На децата от всички възрастови групи - от детската градина до 12-ите класове включително, които в периода на кампанията бяха много усърдни в изработването на специални артикули, разпродавани на базарите.  На организаторите на благотворителни базари по населените места като училищни ръководства, ръководствата на детските градини, кметската администрация по населените места, които със задоволство и усърдие проведоха благотворителни базари в полза на кампанията. На служителите на общинската администрация показаха изключителна активност в предоставянето на различни кулинарни творения в подкрепа на инициативата, и не на последно място на местния бизнес, който се надпреварваше в откупуване на предмети от импровизирания търг в заключителната вечер, за да може доброто наистина да продължи

По време на заключителната вечер на кампанията се проведе благотворителен търг на предмети, предоставени за каузата, на който се събраха изключително много средства с идеята всеки да бъде полезен и да даде своя принос в доброволческата инициатива. Само от импровизирания търг се събраха над 56 хил.лева.

„Присъствието на толкова много дарители на заключителната вечер на кампанията „Нека доброто продължи!“ и подкрепата, която дават на децата от община Сатовча, е безценна и достойна за уважение. Гордея се с това!“, коментира с благодарност кметът на общината д-р Арбен Мименов. „Това ни прави човеци. Това ни прави добри. Това ни прави по-уверени в делата си. Това е частицата топлина, която даваме от себе си, за да сгреем нуждаещия се. Да не спираме да го правим! Нека доброто продължи!“ 

За първи път такава благотворителна кампания се организира през 2010 година по инициативата на кмета на община Сатовча д-р Арбен Мименов с идеята да бъдат подпомогнати децата сираци, на които им предстои абитуриентски бал и закупят облекло за паметната за тях абитуриентска вечер. С годините кампанията се разраства и средства се предоставят и на деца с трайни увреждания до 16 - годишна възраст.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK