Кампания под надслов "Прочети книга! Зарадвай и обогати себе си!" стартира литературният клуб в училището в Дебрен

Източник: ОУ "Св. Климент Охридски" - с. Дебрен

Литературният клуб към ОУ "Св. Климент Охридски" в гърменското село Дебрен, който водят двете учителки Кимле Ходжова и Ана Чаушева, стартира кампания за насърчаване на четенето и обогатяване на езиковата култура на учениците.

Инициативата протича под мотото "Прочети книга! Зарадвай и обогати себе си!" и ще се проведе в две възрастови групи. Първата, която обхваща учениците от начален етап, ще води учителката Кимле Ходжова, а втората, презназначена за прогимназиален етап - учителката по литература Ана Чаушева.

От училището съобщиха, че първият етап на кампанията включва прочит на книгите: "Приказки" - Елин Пелин; "Ането" и "Тошко Африкански" - Ангел Каралийчев; "Патиланско царство" - Ран Босилек и "Чернишка"- Емилиян Станев.

Участниците от прогимназиалния курс в кампанията „Прочети книга! Зарадвай и обогати себе си!" включва прочита на "Пътеписи" от Иван  Вазов; "Гераците" на Елин Пелин; "Избрани творби" на Христо Смирненски и "Стихотворения" от Пейо Яворов, които са истински шедьоври в българската литература.

Учители от школото в Дебрен уточниха, че вторият етап от литературната инициатива включва още викторина с въпроси от прочетени произведения, както и класиране и награждаване на победителите.

"На света има едно единствено добро - знанието, и едно единствено зло - невежеството", пък е мотото, на което са посветили професията си учителите и организаторите на кампанията от ОУ "Св. Климент Охридски" в гърменското село Дебрен, където резултатите по отношение на обучението и възпитанието на подрастващите са повече от добри. 

 

КОМЕНТАРИ

Tr19:44 - 19.12.2016
Kurvi
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK