Камбитов: Стоянов като съветник е гласувал "за" провеждането на Франкофоли в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Атанас Камбитов публикува във фейсбук страницата си

Екскметът на Благоевград – Атанас Камбитов, публикува във фейсбук страницата си коментар относно провеждането на фестивала „Франкофоли“.

Темата бе обсъждана от кмета Илко Стоянов на пресконференция, на която стана ясно, че екипът на Камбитов е похарчил 5 млн. лв. за 3 години за фестивала, а „не е имало никакви приходи от него“.

Камбитов пише в публикацията си (без редакторска намеса - б.р.):

"Що е то Франкофоли и има ли почва в Благоевград?"

В последно време, за мое съжаление стана практика да коментирам глупостите на кмета,но този човек умора няма.Идат избори...Много накратко:

Да отидеш във френското посолство и да питаш дали Франкофоли е държавно събитие,да им обявиш прозрението,че Франкофоли и Франкофони са две различни неща,че Франкофоли Ла Рошел,с четиридесет издания и десетки на пет континента-емблемата на Франция, е собственост на бившия заместник-кмет на Благоевград,а те не го знаят.

За това трябва знание,смелост,самочувствие и увереност в себе си.Този човек е гордост за града!

Да твърдиш,че договора се подписва с Христина и това да ти е оправдание,е повече от елементарно.И този човек е юрист.Това може да се провери от дете в първи клас.

Между другото,фестивалът се провежда и в Нова Каледония,то и там проведоха референдум,нищо чудно да са го взели за местен гражданин.

Коментарът на бившия служебен министър на културата по повод тяхната среща беше:"Този човек не знае за какво става дума".

Колко безочлив трябва да си,за да твърдиш,че пет милиона са дадени и са отишли в джоба на някого и няма приходи,при положение,че тези средства не касаят само фестивала,а всички съпътстващи събития и БГ наградите,знаейки отлично,че тези пари са гласувани в бюджета от Общинския съвет за пет години,че събитието като безплатно е гласувано от Общинския съвет и не може да бъде друго,че самият ти като общински съветник и за петте издания си гласувал "ЗА" и по този начин си задължил администрацията да изпълни решението такова,каквото е. Ако не е нагло,то е за диагноза.

Колкото това за сцени,дублирани плащания т.н, въобще няма да коментирам претоплени манджи и поръчкови истории от преди четири години.АДФИ е категорична,няма злоупотреби,но затова по-късно.

Да кажеш,че "south west“ незнам какъв си фестивал е събрал колкото Франкофоли,трябва да си изгубил връзка с реалноста. За тези,които не помнят или не са от Благоевград от 2015 до 2019,Франкофоли и Наградите на БГ радио бяха посетени от почти 200 000 души.За това и други подробности,след няколко дни...

P.S. Скъпи благоевградчани,не ви ли прави впечатление,че в Благоевград не се случва нищо,за разлика дори от градовете около нас.Този човек се появи като продавач на илюзии.Обещания,балони и две години слушаме какво от миналото му пречи да не го прави сега,какво сега му пречи да не прави нещо в бъдеще и общото между всичко е,че сега не се случва нищо.

Който иска да разбере какво коментирам да погледне в сайта на Общината.

Публикувам поста,който ми изпрати един човек,който не е от Благоевград,но даде много за Франкофоли:

Много е лесно да излезеш и да кажеш, че са похарчени едни 5 милиона и те са отишли в нечий джоб, но всеки, който е правил НАИСТИНА голямо и качествено събитие, знае какви разходи има и Илче явно не е от тях.

1.Разходи за сцена – за разлика от техния фестивал, вие имахте две сцени: една главна и една на съпътстващата програма. Главните ви сцени бяха са на световно ниво и са големи. Звездите също така имат изисквания, райдърите им са сложни и няма как да се мине със сцените на Илко за Горан Брегович. Имахте и сцена за хората с увреждания, последната година.

2.Изброй на тоя тъпунгер сегашния кмет още разходите за реклама, /те нямаха много/, тук кажи за рекламата в праймтайма и че струва пари, а не да се разчита на Илийката, този прост елемент човешки. Реклама по списанията и т.н., знаеш., флаери, значки, гривни, материали за детския модул и много други неща, които не се виждат, но се вършат и за тях се плаща.

3.За съпътстващата програма, колко много концерти сте имали, колко инициативи, които също се заплащат, но вие не тръбяхте за това.

4. Детския модул – тук влиза пълно настаняване, път, изхранване, материали, после подаръци на децата. Може да не изглежда много скъпо, но разходите се събират

5. Разходи след фестивала, за фотографи, за филми и за мониторинг на целия фестивал

5.Освен, че артистите имат хонорар, се заплаща и техния престой – хотел, превоз, изхранване, понякога излизат и разходи от непредвиден характер – някой се разболява, заболява го нещо, пращате го на лекар

6. Илко е премълчал ползите за града. Да, не е имало билети, но Общината се е реванширала на Благоевград, като го е напълнила и за всички ползи.

И НА ТИЯ МАЛОУМНИЦИ трябва да им е ясно,ЧЕ БЛАГОЕВГРАД НЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА ОБЩИНА, КОЯТО Е ДАВАЛА ПАРИ ЗА ФЕСТИВАЛИ, А ВСИЧКИ ОБЩИНИ В ЕВРОПА И СВЕТА ГО ПРАВЯТ. КАКВО СА СЕ ХВАНАЛИ САМО ЗА ТОВА, БЛАГОЕВГРАД ДАДЕ ПАРИ, ТА БЛАГОЕВГРАД ДАДЕ ПАРИ. ТИЯ В ГОРАТА ЛИ ЖИВЕЯТ, МАМКА МУ. Кажи, че ако в другите общини, дето се прави Франкофоли, мислят така, за частната френска фирма, то фестивали няма да има. Марката няма как да е тяхна – на Общината. Кажи, че едно Банско ги е минало с техния джаз фестивал и там са се сменили много кметове, но не са били толкова инфантилни и прости.

И най-вече за световните звезди и за това колко са били доволни и се е прославил Благоевград т.н. Много съм ядосан,егати простите хора. Не съм си мислил,дори и когато бях в сферата на търговията и работех с магазинери, че може да има толкова прости и малоумни хора.

Това е. Засега.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK