Камбитов подписа първи десет договора за саниране на жилищни сгради

снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и главният експерт на Българска банка за развитие Надежда Рангелова подписаха тристранно споразумение за саниране на сгради по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Събитието се състоя днес следобед в сградата на банката в столицата.

Благоевград е първият град, който подписа споразумение, което включва първите 10 договора за саниране на жилищни сгради в кварталите „Еленово”, „Струмско”, „Ален мак”. Общо подадените договори за цялата страна са 40, но първи подпис и печат получи Благоевград.

„Това са първите договори, които подписахме, но до 10 дни очакваме да подпишем още 50. В рамките на месеца нашата цел е цифрата да достигне 100 блока”, категорично заяви кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той  допълни, че това са около 70 % от панелните жилища в Благоевград, като от програмата ще се възползват над 30 000 души.

„Това ще бъде в полза не само на гражданите, но ще бъде и финансова инжекция за малкия и среден бизнес, който ще усвои между 50 и 60 милиона лева”, допълни още кметът Камбитов.

 

снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK