Камбитов подари икона на новия клуб на пенсионера в квартал „Еленово”

снимки: Община Благоевград

В деня на християнското семейство кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов тържествено откри първия клуб на пенсионера в квартал „Еленово”. Той приветства възрастните хора, дошли на тържеството, и посочи, че в датата на откриването е скрит дълбок символ, а голямата цел е в новооткрития клуб всички възрастни хора да се чувстват като у дома си - в спокойна, приятна и семейна обстановка.

„Днес, в Деня на християнското семейство, искам да отбележа, че мисията ни не са само младите хора и тяхното благо, но и всички вие, техните родители, които полагате неуморно грижи вашите деца и внуци да са добре. За нас е важно  да почувствате уют, да имате място, където да бъдете едно семейство, да отпочивате и да намерите приятна компания”, каза още д-р Атанас Камбитов. Той допълни, че ще бъдат изградени рампа за хора с увреждания и парапети за улеснение на посетителите. Градоначалникът подари на клуба икона, която да ги пази и закриля. Тя бе осветена при освещаването и на заведението.

Талантливите деца от Центъра по изкуствата и народната певица Павлина Теова поздравиха присъстващите с кратка музикална програма.

По стара българска традиция, гостите бяха посрещнати с хляб и сол на входа, а вътре ги очакваше програма и домашна обстановка.

Възрастните благоевградчани от квартал „Еленово” не пропуснаха да се здрависат и да благодарят на кмета Камбитов и неговия заместник Валери Смиленов за придобивката. Една от най-възрастните баби прегърна градоначалника и му подари ръчно изработени от нея терлици, които да го топлят през студените дни. Със сълзи в очите, тя сподели, че е благодарна на цялото ръководство за вниманието към възрастните.

Пред входа на самия клуб кметът Камбитов засади и дърво - символ на приемствеността и дълголетието.

Това е първият клуб в района и е изцяло финансиран със средства на общината. Само за ремонтните дейности са инвестирани 29 465 лева. В района живеят около 3 000 пенсионери.

  

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//