Камбитов и украинският посланик договориха сътрудничество

снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов се срещна с посланика на Украйна Н.Пр. д-р Микола Балтажи. Срещата, която се състоя днес в кабинета на кмета, продължи около час. На нея бяха обсъдени двустранните отношения между България и Украйна, както и възможностите за създаване на трайни взаимоотношения между Благоевград и украински общини.

Началото на разговора между Негово Превъзходителство Балтажи и д-р Камбитов бе поставено с размяна на подаръци. Кметът връчи на посланика почетна грамота, посветена на 100-годишнината от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и компилация от изпълнения на ансамбъл „Пирин“. От своя страна  д-р Балтажи връчи на кмета сборник, посветен на украинската култура и традиции.

В рамките на срещата бяха засегнати темите с културния обмен между двете страни и насърчаване на сътрудничеството в сферата на туризма и икономиката. Декларирана бе взаимна готовност за общи инициативи и кампании, които да развият двустранното сътрудничество във всички сфери на обществения живот.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK