Камбитов и Савеклиева се срещнаха с Ламберт ван Нистелрой

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов и председателят на Общинския съвет Даниела Савеклиева се срещнаха с члена на Комисията  по регионално развитие в Европейския парламент Ламберт ван Нистелрой. Срещата се състоя по инициатива на българския евродепутат Мария Габриел. Тя се проведе по време на официалната визита на д-р Камбитов и Даниела Савеклиева в Брюксел.

Тема на дискусията бе сформирането на бъдещите европейски политики за регионално развитие, както и насърчаването на регионалната кохезия. Кметът запозна холандския евродепутат с макроикономическите проекти, залегнали в стратегията за развитие на общината до 2020 година, както и с тенденциите в усвояването на средства от европейските фондове в рамките на общинската администрация.

След срещата стана ясно, че европейската политика ще се концентрира все повече върху изграждането на устойчиви връзки между регионите, както и върху развитието на високите технологии и иновациите.

Повод за посещението на кмета и председателят на ОбС в европейската столица бе откриването на изложбата „Благоевград- модерен и древен” в Комитета на регионите, която ще може да бъде видяна в продължение на две седмици.

 

КОМЕНТАРИ

bam18:19 - 16.11.2012
Ей, тъпак, защо не се казваш Рууд???????
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK