Камбитов дава старт на изграждането на ВиК по бул. „Пейо Яворов“

Атанас Камбитов, снимка: infomreja.bg, архив

Кметът Атанас Камбитов ще направи първа копка по изграждането на водопровод и канализация по бул. „Пейо Яворов“ в Благоевград. Началото на строително-монтажните работи ще бъде дадено утре, от 10:00 часа.

Мястото се намира на пътния възел пред магазин „Стилдом“. На церемонията са поканени да присъстват представители на местната власт, политици, експерти и общественици. Сред гостите ще бъде и ръководителят на управляващия орган по ОП „Околна среда“ Малина Крумова.

Изграждането на водопровод и канализация по булевард „Пейо Яворов“ е част от европейския проект „Реконструкция на ГПСОВ – гр. Благоевград и изграждане на канализация и водопровод по бул. „Пейо Яворов”, гр. Благоевград”. Проектът се изпълнява в рамките на сключен договор за безвъзмездна финансова помощ между община Благоевград и Министерство на околната среда и водите. Той се финансира ОП „Околна среда”.

Общо предвидените инвестиционни разходи по проекта са в размер на 7 233 900.52 лева. От тях 5 296 951.32 лева са отпуснати по програмата. 1 324 237.83 лв. е национално съфинансиране. Средствата от  бюджета на община Благоевград са в размер на 612 711.37 лева. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

Общата дължина на канализационната мрежа, предвидена за изграждане в рамките на настоящия проект е 4,100 км. От нея за битова канализация са 2,170 км. 1,930 км. ще бъде изградената дъждовна канализационна мрежа, а водопроводната такава- 1,332 км.

Партньор на община Благоевград по изпълнението на проекта е „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград.

 

Атанас Камбитов, снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK