Камарата на следователите: Липсва и желание за взаимодействие с прокуратурата

Снимка: БГНЕС

В тази борба с престъпността тези институции трябва да работят заедно

"Всички очакваме, че като говорим за борба с престъпността - това е Гешев, прокуратурата е следствието, а това не е така. За да имаме ефективна борба с престъпността - високи, ниски етажи и т. н., трябва да има взаимодействие между институциите. В тази борба с престъпността тези институции трябва да работят заедно."

Това заяви пред БНР следователят от Националната следствена служба и председател на Камарата на следователите Петко Петков. Според него, ако негативната оценка е само за прокуратурата, тя е, защото на този етап липсва взаимодействие, а липсва и желание за взаимодействие с прокуратурата.

Ние сме свързани и оценката за главния прокурор е оценка за работата на всички в съдебната система, не трябва да бягаме от отговорност, каза Петков по повод проучване на "Алфа рисърч", според което главният прокурор Иван Гешев се ползва с 8% доверие и над 50% недоверие.

Относно критиката от главния прокурор за намаление на парите за съдебната система Петков уточни, че има конституционно решение от 2015 г., което е категорично за бюджета на съдебната система.

Даже ние сме изправени в малко по-лоша ситуация от тази, че не говорим за бюджет на съдебната система, а говорим за пари на прокуратурата, което, малко или много, считам, че е някаква репресия по отношение на прокуратурата като цяло и е намеса категорично в работата на прокуратурата, коментира Петко Петков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//