Калуди Калудов пя акапелно "Македонско девойче"

снимки: Община Благоевград

Известният оперен певец Калуди Калудов изпя акапелно фрагменти от песента "Македонско девойче" по време на пресконференция в Благоевград. Той ще гостува в областния център отново на 4 октомври, когато ще изнесе грандиозен юбилеен концерт.

В зала 5 на община Благоевград световноизвестният оперен певец разказа за своя живот и творчество, както и как е стигнал до голямата сцена. Калуди Калудов бе предизвикан да изпее откъс от музикално произведение и за изненада на гости и представители на медиите със зашеметяващ глас изпълни част от най-обичаната в Пиринския край народна песен.

Калуди Калудов е израснал във Варна, откъдето започват първите му певчески и музикални изяви. За класическото пеене го открива Веселина Зафирова – тогава преподавател по пеене в музикалното училище във Варна, където в продължение на една година е частен ученик.

Активната международна кариера на Калудов започва с ролята на Форесто от операта „Атила” на Верди във Виенската Щатсопера. Следват години на постоянни ангажименти по големите световни оперни сцени. В Миланска скала Калудов пее в оперите „Атила” и „Бал с маски” на Верди, „Манон Леско” на Пучини. Пял е в най-големите европейски оперни театри, както и в Сащ, Япония, Южна Корея, Чили.

Калуди Калудов е и водещ тенор в програмата на Оперния фестивал в Савонлина, Финландия. Има студийни записи и издания на за едни от най- големите музикални компании в световен мащаб.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK