Какво ще бъде времето през новата седмица?

Снимка: Infomreja.bg

От сряда лятото се завръща с повече слънце

В началото сме на лятна седмица с всички нюанси на юлското време. В понеделник още до обяд ще превалява в отделни райони на Северозападна България. Около и след обяд в западната половина на страната ще има условия за по-интензивни краткотрайни валежи с гръмотевици. На изток ще е почти сухо. Вятърът през деня ще бъде по-осезаем в южната половина на страната с по-силни пориви в Югоизточна България. Температурите ще са в интервала 28-33 градуса с най-високи стойности – до 35 градуса по поречието на река Дунав и в Югоизточна България.

Черноморието днес ще е сравнително слънчево с по-видима облачност след обяд, но без валежи. Температурите на въздуха в най-топлата част на денонощието ще бъдат 28-31 градуса, на водата – 25-26 градуса. Вълнението ще бъде слабо с височина на вълните до 1 метър по северната част на крайбрежието.

Във вторник от запад на изток над страната ще премине студен атмосферен фронт. По неговото движение ще има условия за краткотрайни интензивни валежи с гръмотевици и риск от градушки. Вятърът ще се усилва, особено в северозападните райони, където поривите ще надминат 50 километра в час.

От сряда до края на седмицата атмосферата над страната постепенно ще се стабилизира с тенденция за повече слънчеви часове. Валежи не се очакват, а температурите след леко понижение в средата на седмицата, отново ще тръгнат нагоре със стойности на термометрите през идните почивни дни около и над 30 градуса. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK