Каква е разликата между тоник, сода и газирана вода

Снимка: pixabay

И трите изглеждат абсолютно идентично, но се различават по процесите на обработка и добавени съединения

Содата, газираната вода и тоникът са различни видове вода с газировка.

И трите изглеждат абсолютно идентично, но се различават по процесите на обработка и добавени съединения, които всъщност могат да накарат човек да предпочете единия вид пред другия. foodpanda декодира тайната на тяхното създаване и магията във вкусовете им.

Газирана вода

Газираната вода е естествено газирана вода от природен извор или кладенец. Тя съдържа множество различни минерали, като натрий, магнезий и калций. Водните мехурчета могат да бъдат естествени или изкуствено добавени към напитката. Тя е перфектният заместител на безалкохолните напитки или сокове, тъй като и не съдържа захар в себе си.

Сода

Содата или клуб содата, е газирана вода, която съдържа изкуствено добавени минерали, за да се подобри вкусът й. Минералите, които обикновено се добавят към содата са натриев хлорид, калиев сулфат, динатриев фосфат и натриев бикарбонат, което й придава леко соления й вкус. Содата е прекрасен избор за добавка към коктейли, лимонада или сок.

Тоник

Подобно на содата, тоникът е газирана вода, която съдържа сироп от царевица с високо съдържание на фруктоза, натриев бензоат, лимонена киселина и хинин, за да се подобри вкусът му. Тоникът е чудесен за съставка в коктейл микс, особено с джин или водка. Не е подходящ за всеки вкус, тъй като, притежава особен, остро-горчив вкус.

Кое е най-полезно?

Содата и газираната вода имат един и същ профил на хранителни стойности. И двете са чудесен избор за здравето и добър начин да сте хидратирани през целия ден. От друга страна, препоръчваме да избягвате тоника, тъй като съдържа голямо количество захар и калории.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK