Каква е разликата между жълтата, червената и зелената ябълка

Снимка: Infomreja.bg

Ябълките са едни от най-полезните плодове, и за да сме в крак с модата решихме, че би било добре да знаем какви са разликите между трите вида-червена, жълта и зелена. Смята се, че е произлязла от планините на Казахстан, ябълковите семена са били донесени за първи път в Северна Америка през 1600-те. Съществуват повече от 100 сортове ябълки, а от тази статистика само 15 вида ябълки представляват 90% от производството на ябълки.

В основата си, цветът на ябълката може да определи хранителните ползи, включително общото съдържание на фибри, антиоксиданти и витамин С.

Полифенолите помагат за поддържането на бактериалното равновесие в долната част на храносмилателния тракт и бактериите в червата, повече от всичко, което помага да се определи здравето на вашата имунна система. Ябълките, отглеждани традиционно, имат повече пестициди, отколкото всяка друга култура! Друга причина винаги да купувате органични продукти.

Червените вкусни ябълки - те са с най-голяма ежедневна консумация, поради сладостта им и цялостния си мек вкус.

Зелени ябълки- Те са чудесна опция за готвене, благодарение на тяхната твърдост и вкус при готвенето им във фурната. Смята се, че са най-хранителния вид ябълки.

Жълти ябълки - в повечето са жълто-златни на външен вид и имат предимно слаб сладък вкус. Подходящи са за направата на ябълков пай.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK