Нов общински съветник в Благоевград от днес е Стефчо Гръчки

Снимка: Infomreja.bg

Днешната редовна сесия на Общински съвет Благоевград започна с обявяване решението на Общинската избирателна комисия в лицето на Йордан Симонски за прекратяване на пълномощията на Васил Стефанов Александров от квотата на ПП „Партия на зелените“ и полагане на клетва като общински съветник на следващия от листата – Стефчо Станкев Гръчки. Новият съветник беше включен и в състава на постоянните комисии към Общински съвет Благоевград на мястото на Васил Александров.

В заседанието бяха включени две извънредни точки и беше оттеглена една.
Съветниците не приеха предложението на Илко Стоянов за изключване от дневния ред на точките свързани с продажба на общински имоти, фигуриращи във вече приетата Инвестиционна програма и бюджет на Община Благоевград за 2017г. Съответните предложения за обявяване на публичен търг с тайно наддаване за продажба на четири общински поземлени имота в Благоевград бяха приети при подлагането им на гласуване.

Общинските съветници приеха Годишен план за ползването на дървесина в горските територии, собственост на Община Благоевград за 2018 година, както и ползване с промяна на предназначението на имот в местността Ширината, землището на с. Делвино от „пасище, мера“ за „резервоар за питейна вода“ на “Водоснабдяване и канализация” ЕООД-Благоевград. Гласувано бе и изменение на Общ устройствен план на Община Благоевград, за имот общинска собственост в местност Шабаница- Чикуро, землище на с. Зелен дол, с цел предвиждане на рекреационна устройствена зона– изграждане на мотополигон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK