Кафелов - намерен на задната седалка, с дупки в телефона, разследват самоубийство

Снимка: Infomreja.bg

Това каза на брифинг след полунощ заместник-окръжният прокурор

Основната версия за смъртта на кемта на Якоруда – Нуредин Кафелов, е самоубийство. Работи се и по всички останали версии, но находките сочат, че Кафелов се е самоубил.

Това каза на брифинг след полунощ заместник-окръжният прокурор – Костадин Чилев.

От около три дни кметът е имал по-различно поведение, бил е затворен, не е контактувал, споделили близките му. Вчера е провел няколко обаждания както с хората от Общината, така и със свои близки, но в даден момент телефонът му е бил изключен.

Иззета е всякаква техника от дома и службата на Кафелов. Предстои да бъдат разгледани всички обаждания, които е провел.

В телефона му, който е бил в колата, има 2 дупки, които на първо време се предполага, че са от изстрели от пистолет. Това е и оръжието, с което се предполага, че кметът е отнел живота си. Оръжието е законно притежавано от него. Той има и разрешително за пушка, занимавал се е с лов, дори в неделния ден е бил. За това информира областният управител на Благоевград - Николай Шишков, който поддържал служебна връзка с кмета.

Кафелов е открит на задната седалка на лек автомобил „БМВ 5“ с огнестрелна рана в дясното слепоочие. Колата му е била отключена, но няма следи от чужда намеса.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за склоняване към самоубийство.

Припомняме, че сигнал за намереното тяло на Калефов е подаден в 16,30 ч. Неофициално се твърди, че след като кметът не вдигнал телефона си, шофьорът на кмета и лидерът на ДПС в Якоруда са го търсили. Те се отправили към вилното селище Трещеник, тъй като Кафелов казал, че ще се разходи там и така и не отишъл на работа. Той е открит в безжизнено състояние от двамата мъже в местността Цървуле.

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK