Кабинет за работа с деца със специални потребности откриват в Банско

снимка: infomreja.bg, архив

Във връзка с изпълнението на Договор BG 051PO001-4.1.01-0107 “Приятелството прави чудеса” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейски социален фонд на Европейския съюз, в ОДЗ „Здравец”, гр. Банско е в процес на обособяване и оборудване е кабинет за индивидуална работа с деца със специални образователни потребности (СОП).

Целта на изграждането на подобен кабинет, приспособен технически и конструктивно и ободрудван със специални дидактически средства за индивидуална работа за деца със СОП, е да се предостави подкрепяща среда за обучение на подобни деца от двата пола, с оглед превенция на дискриминацията и пълноценно им участие в образователния процес. Кабинетът ще осигури подходящи условия за интегрирано и включващо обучение. Очакванията са и да се увеличи мотивацията, както на родителите, така и на децата със СОП, за последователно и редовно посещаване на учебното заведение.

Община Банско, в качеството си на водещ партньор по настоящия проект, ще продължи да работи за развитието на децата, като ще търси финансиране чрез донорски програми, за да допълни това, което учебните заведения нямат възможност да осигурят като образователни институции. Така кабинетът за работа с деца със СОП ще продължи да функционират и след приключване на настоящия проект.

Децата със специални образователни потребности искат да живеят и да се развиват,  като част от всички нас. Тези деца искат да споделят живота си с приятели, съученици, съседи, близки и роднини.

Изключването на децата със СОП от общата среда, заради техните увреждания или обучителни затруднения, ги обезценява и представлява дискремниция. Те имат нужда от приятелства и социална среда, искат да бъдат пълноценна част от нашето общество.

Да подадем ръка!
 

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от община Банско и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK