Жълт код за валежи в Западна България

Снимка: Infomreja.bg

За днес е обявен жълт код за опасно време и проливни дъждове в страната. Той важи за 10 области на Западна България – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София, Перник, Кюстендил и Благоевград. Очакваните количества са около 15-20 л/кв. м.

Днес облачността ще е значителна. Главно в западната половина на страната, а привечер и на места в Източна България ще има валежи от дъжд, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Ще има гръмотевични бури и интензивни валежи, възможни са градушки. Максималните температури ще са в широки граници - от 10°-11° в северозападните райони до 20° - 21° на места в Горнотракийската низина, в София около 15°.

По Северното Черноморието облачността ще е значителна, а над Южното - разкъсана. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха - 10°-15°. Температурата на морската вода е 10°-12°.

Над планините облачността ще е значителна. Ще превалява слаб сняг, под 1800 – дъжд. В Рило-Родопската област валежите ще са придружени с гръмотевици. Ще духа силен до бурен юг, югозападен вятър. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK