Жълт код за Пиринско заради очаквани поройни дъждове и гръмотевици

снимка: infomreja.bg

След като вчера в 11 области бе обявен жълт код заради жегите, днес преминаваме на оранжев в 9 зони на страната поради очаквани интензивни валежи и гръмотевични бури, съобщиха от НИМХ за actualno.com. Кодът се отнася за областите Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска.

Жълт код е обявен за Благоевградска област и още 17 региони заради гръмотевични бури. Изключение прави единствено Видинска област.

Днес и утре с усилване на вятъра от северозапад ще нахлува по-хладен въздух и температурите ще се понижат чувствително. Ще има валежи и гръмотевични бури, отначало в Западна, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък - в Централна и Източна България.

Жълт код означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но метеоролозите съветват за повишено внимание и избягване на излишни рискове. Код "Оранжево" предупреждава, че времето е опасно. Очакват се явления с голяма интензивност, като са възможни щети и жертви.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK