Жълт код в Благоевград, Кюстендил и още 16 области заради ниски температури днес

Снимка: Infomreja.bg, архив

Жълт код е обявен за 27 април в 18 области на западната половина от страната заради ниски сутрешни температури, съобщава БГНЕС.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, София град, София област, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Смолянска, Кърджалийска и Хасковска.

В тези области минималните температури ще бъдат ниски - между минус 1 и 3° и много ниски ще бъдат температурите на повърхността на почвата. Ще се образува слана. За останалите 10 области е обявен зелен код.

Над страната ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места ще има слана заради ниските температури. Дневните температури ще се повишат и ще бъдат между 15° и 20°, уточниха от НИМХ.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен западен вятър, който през деня временно ще се ориентира от югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра около 3°. По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще духа до умерен западен вятър, който през деня ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са около 15°-17°. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//